Atha Yoganusasanam. Patanjali Yoga Sutra I.1

The wise sage Patanjali says here that yoga is meant to be learned in a group setting because we learn about ourselves through our interactions with others.

Yoga hayat, digerleri ve kendimizle olan iliskimizdir. Yogada ogrenme ve gelisim baskalariyla paylastigimiz oranda artar. Kula Sanskritce aile, topluluk anlamina geliyor. Yogakula Istanbul daki amac yoga severleri bir araya getirmek ve yogayi hayatlarina uygulamayi ogrenecekleri destekleyici rahat bir ortam sunmaktir.

ders programi


monday / wednesday / thursday 7 - 8:30 pm


pazartesi / carsamba / persembe 19:00 - 20:30



tek ders nakit 25TL / 10 ders nakit 180 TL / 8 ders nakit 160 TL (2 ay gecerli)
Sakayik sokak No: 56 Kat:4 Nisantasi

Wednesday, January 27, 2010

"KULA VE MANEVI ARKADASLIK" yazisinin tercumesi

Istediler diye yaziyorum yoksa kendi kendimi tekrarlamayi hic sevmem:


Budizm "guzel arkadas" denilen bir kavramdan bahseder. Bu arkadas sizi manevi yukselten kisidir. Yalniz umutsuz veya stresten gerilmis anlarinizda bu guzel arkadas oyle bir sey soyler ki zihninizi tum negatif ve yargilamalardan arindirip bulundugunuz anin kiymetine ve edilen lafin bilgeligine ceker.

Kendinizi gelistirme yoluna girmisseniz eger onunuze bir suru engel cikacaktir. Size bu engellerin aslinda icinizdeki gizli potansiyelleri cikartacak birer arac olduklarini guzel arkadasiniz size hatirlatir. Yine bu arkadas sorunlarinizin sadece size ozgu olmadigini soyler ve alginizi kucuk dunyanizdan buyugune cevirerek benzer kargasalarda debelenen insanlara sevkat duygu ve farkindaliginizi asilar. Bazen sizden sadece kendiniz olmamizi, kalbinizden cikana itiraz etmeyerek o duyguyu ozgunce yasamamizi ister.

Kula Sanskritce bir kelime: Guzel arkadaslardan olusan bir topluluk. Guzel arkadaslar sizin en samimi dostlariniz degil de hayatin ozune inmeyi ve cesurca kendileri olmayi niyet etmis kendilerini gelistirmeye adamis kisiler. Hissettiklerinizi anliyorlar cunku sizle ayni yoldalar.

Kendini gelistirme yolunda ilerleyenler baskalariyla paylastigi oranda buyurler. Hareketle vucudunuzu tanimak, sifa ile derine inip duygusal ve ince enerjitik boyutunuzun farkina varmak, gerektigi zaman gulmek veya sessiz meditasyonda oturmak bu yolun taslari; bunlari size destek gosteren samimi ve rahat bir toplulukta yapmanin zevki is bambaska olacaktir.

No comments:

Post a Comment