Atha Yoganusasanam. Patanjali Yoga Sutra I.1

The wise sage Patanjali says here that yoga is meant to be learned in a group setting because we learn about ourselves through our interactions with others.

Yoga hayat, digerleri ve kendimizle olan iliskimizdir. Yogada ogrenme ve gelisim baskalariyla paylastigimiz oranda artar. Kula Sanskritce aile, topluluk anlamina geliyor. Yogakula Istanbul daki amac yoga severleri bir araya getirmek ve yogayi hayatlarina uygulamayi ogrenecekleri destekleyici rahat bir ortam sunmaktir.

ders programi


monday / wednesday / thursday 7 - 8:30 pm


pazartesi / carsamba / persembe 19:00 - 20:30



tek ders nakit 25TL / 10 ders nakit 180 TL / 8 ders nakit 160 TL (2 ay gecerli)
Sakayik sokak No: 56 Kat:4 Nisantasi

Wednesday, January 27, 2010

KULA'DA YOGA CALISMALARI


Kendinizi gelistirme yollarindan birisi de vucudunuzla yapacaginiz calismalardir. Yoga ilmi binlerce cesit durus (asana) sunar; bu duruslar fiziksel ve bedensel boyutunuzu gelistirir. Yoga duruslarini dogru ogrenmek daha sonra gelen nefes, konsantrasyon ve meditasyon calismalarinda enerjitik, zihinsel ve sinirsel boyutunuza emin ilerlemek ve kendinizi derinden dogru bir sekilde kesfetmek icin sarttir.  


Her insan vucudunun yapisi farklidir. Dolayisi ile mukemmel yoga durusu yoktur; mukemmel caba (tapas) vardir. Bu caba insanin kendi vucudunu iyi tanimasi, vucudunda herhangi bir bolgenin nasil calistigini anlamasi ve yoga egzersizlerini kendi vucuduna uyarlamayi ogrenmesidir. 


Anusara yoga tarzinda hizanizi ve temelinizi kavrayacak, var olan potansiyel enerjinizin en ust seviyesine cikarak yasam gucunuzun farkina varacaksiniz. Beden-Zihin Butunlesmesi -Body Mind Centering- metodu sayesinde nefesinizi, dikkatinizi ve farkindaliginizi en derindeki hucrelerinize yonelterek yogada bahsedilen beden-zihin-ruhsal birlikteliginin ta kendisi, somut ornegi olacaksiniz.  


1999 yilindan beri yoga ile ugrasan Naz Anusara yoga ile Beden-Zihin Butunlesmesi metodlarinin sentezini yaparak sizlere eglenceli, rahatlatan ve kesfettiren bir yoga deneyimi sunmayi amaclar. 

No comments:

Post a Comment