Atha Yoganusasanam. Patanjali Yoga Sutra I.1

The wise sage Patanjali says here that yoga is meant to be learned in a group setting because we learn about ourselves through our interactions with others.

Yoga hayat, digerleri ve kendimizle olan iliskimizdir. Yogada ogrenme ve gelisim baskalariyla paylastigimiz oranda artar. Kula Sanskritce aile, topluluk anlamina geliyor. Yogakula Istanbul daki amac yoga severleri bir araya getirmek ve yogayi hayatlarina uygulamayi ogrenecekleri destekleyici rahat bir ortam sunmaktir.

ders programi


monday / wednesday / thursday 7 - 8:30 pm


pazartesi / carsamba / persembe 19:00 - 20:30



tek ders nakit 25TL / 10 ders nakit 180 TL / 8 ders nakit 160 TL (2 ay gecerli)
Sakayik sokak No: 56 Kat:4 Nisantasi

Monday, February 22, 2010

Julie & Julia filmi ve yoga


Gecen gun Julie & Julia filmini seyrettim. Filmdeki hikayelerden birisi Fransiz mutfagi konusunda uzman Amerikali asci Julia Child'in mesleginde meshur olmadan onceki yillari. Megerse Julia Child "Mastering the Art of French Cooking" kitabi basilmadan evvel sekiz sene beklemis. 8 SENE kitap hakkinda tam gaz calismasina ragmen yayin evleri tarafindan reddedilmis ve bir turlu istedigi hamleyi atamamis. 

8 sene lafi film bitene kadar beni bayagi bir dusundurdu. Yoga derslerinde de ilerleme kaydetmek, olesiye istedigimiz bir pozu bir turlu yapamamak konusunda konusuyoruz. 

Yogada kendinize ne kadar zaman sure taniyorsunuz? Bir poz veya bir ogretiyi tum hucrelerinize sindirmek ne kadar zaman alir? Ne kadar zaman istediginiz olmayinca pes etmek akliniza geliyor? Ya da umudu kesmek? 

Herhangi bir yoga durusunda ustad olmanin ideal zamani nedir diye hep kendi kendime sordum. Soruma cevap gunun birinde bir muzisyenden geldi: "The form is the amount of time it takes." (Sekil ve bicimi olusturan ona harcanan zamandir) 

Yani bir poz uzerinde 8 sene bekleyebilir miyiz? Neden olmasin ki? Belki de daha uzun. Esas verimli olan poza hazirlik asamasinki niyetimiz, gayretimiz, bazen de lokal detaylardan cikiverip butunu gorebilme becerimiz ve eglenerek zevk almamiz...  

(Not: Bu yaziyi yazma sebebim gecenlerde Eka Pada Bhakasana I durusunu sonunda dislerimi sikmadan, surat kaslarimi germeden basarmam. Tam 6 sene surdu!) 

No comments:

Post a Comment